2024-01-15

MY FLIGHT AWARE

 


På den vänstra monitorn visas de flygplan som min mottagare har registrerat transponder signaler från. Den högra visar bansystemet på Arlanda..

POL5460 är en polis helikopter som vid detta tillfälle kretsade runt mitt QTH.

UNDER KONSTRUKTION


På denna bild finns de 80  flygplan.

Här har jag kontroll över BROMMA  trafiken.

Detta är min längsta position nord ost ut .

MITT LÄNGSTA AVSTÅND VÄSTER UT OSLO.


Bilden visar var transponder antennen sitter på ett privat plan.

SENSE

VOR

DME

ADF LOOP

TRANSPONDER


Antenn placering på trafik plan.


Info from USA.

Thank you for contacting FlightAware. Wepull in all data that the ADS-B out signals send and use that on our site forlocation,

 altitude and speed of the aircraft aswell as other data.   Let us know if you have any other questions.Hej från FlightAware-huvudkontoret iHouston, Texas! Historiskt sett har vi fått många FlightFeeder-förfrågningarfrån människor som tror att FlightFeeder är ett bättre hårdvara än vad dekan konfigurera; det är inte sant! Delarna som skickas i ett FlightFeeder-kitär samma hårdvara som en användare skulle använda för att bygga enADS-B-webbplats. I själva verket kan någon som sätter upp sin egen webbplatsköpa hårdvara som är bättre än vad vi skickar. En FlightFeeder är gjord aven Raspberry Pi, en Pro Stick och en strömförsörjning plus vi skickar en1090MHz antenn och kabel för användaren att ställa in på sin plats.FlightAware säljer samma antenn, Pro Stick och filtrerar individuellt genomolika återförsäljare över hela världen. En lista över dessa återförsäljarefinns på Pro Stick-sidan.

Någon som väljer att vara värd för en webbplats som de byggde från grundenkommer att kunna skapa sin egen antenn som några av dessa användare har gjort,välja sin egen hårdvara och anpassa programvaran. Detta betyder att om någotär fel kommer det att bli mycket snabbare att byta ut objekt eller fixaprogramvaran (vanligtvis genom att spela om micro SD-kortet.)

Alternativt om du har en FlightFeeder och något går sönder måste du kontaktateknisk support och felsöka några grundläggande problem innan du byter ut ochdet kan ta några veckor när vi vet att det inte kan åtgärdas av den som ärvärd för enheten.

På mjukvarusidan av saker om du är värd för en FlightFeeder kommerFlightAware att uppdatera enheten automatiskt när uppdateringar görs underprogramvarans livscykel. Om du byggde din egen ADS-B-station kan du ställa inden så att FlightAware automatiskt uppdaterar programvaran men om du har gjortnågra ändringar kommer den uppdateringen att skriva över dem.

Ett stort tack till alla för att du är värd för en ADS-B-webbplats och vihoppas verkligen att du njuter av din tid om du tittar på SkyAware, bygger hårdvaranfrån grunden eller jämför olika enheter.

Kolla in vår senaste täckningskarta, som visar ADS-B i grönt och MLAT i gult:
Du kan alltid se den senaste täckningskartan på vår webbplats. Vill du se bättretäckning, inklusive mer MLAT? Rekrytera en vän som värd för en FlightFeedereller PiAware på deras plats! Be dem att kolla in vår webbplats för alladetaljer.
Som datainmatare till vårt nätverk får du flera fördelar!
En viktig fördel är det gratis FlightAware Enterprise-kontot (klicka för attse information om vad detta inkluderar)! När ditt dataflöde är aktivt ochanslutet till FlightAware uppgraderas ditt konto automatiskt till Enterprise-åtkomst(89,95 USD per månad).

Tack för att du är medlem i vårt ADS-B-nätverk. Du tillhandahåller värdefullinformation om flygspårning till FlightAware-nätverket som hjälper oss att hållaflygtrafiken säker och effektiv.

HÅLLA KONTAKTEN
Bli social

Följ oss @FlightAwareADSB på Facebook och Twitter för att hålla diguppdaterad med de senaste nyheterna!

Gå med i samhället

Besök ADS-B Flight Tracking
diskussionsforum på vår webbplats.