My Flight Aware

 

2019-09-26

 

NEW ANTENNA FOR ADS-B AND WX STATION SM5DAJ IMRSTA24

2019-10-26

 

Första gången som  min mottagare har presenterat 100 st. flygmaskiner  i luftrummet runt Arlanda..

Nu har jag fått ordning på antenn och kabel.

Detta är mitt täckningsoråde som min antenn tar emot signaler från transbonders på flygmaskinerna.

Info from USA.

Thank you for contacting FlightAware. We pull in all data that the ADS-B out signals send and use that on our site for location,

 altitude and speed of the aircraft as well as other data.   Let us know if you have any other questions.

TÄCKNINGS KONTROLL.

 

Jag följde en maskin från start och från 11000 feet höjd har jag kontakt till 200 NM.

Intressant test jag har full kontrol av större delen av Sverige från 38000 Feet höjd.

 

En natt vid KL 0300 kommer Chaina Air och ska till London.

 

Här troligen ett privat flyg. Samt 2 st helikoptrar i luften.

 

 

Hej från FlightAware-huvudkontoret i Houston

Hej från FlightAware-huvudkontoret i Houston, Texas! Historiskt sett har vi fått många FlightFeeder-förfrågningar från människor som tror att FlightFeeder är ett bättre hårdvara än vad de kan konfigurera; det är inte sant! Delarna som skickas i ett FlightFeeder-kit är samma hårdvara som en användare skulle använda för att bygga en ADS-B-webbplats. I själva verket kan någon som sätter upp sin egen webbplats köpa hårdvara som är bättre än vad vi skickar. En FlightFeeder är gjord av en Raspberry Pi, en Pro Stick och en strömförsörjning plus vi skickar en 1090MHz antenn och kabel för användaren att ställa in på sin plats. FlightAware säljer samma antenn, Pro Stick och filtrerar individuellt genom olika återförsäljare över hela världen. En lista över dessa återförsäljare finns på Pro Stick-sidan.

Någon som väljer att vara värd för en webbplats som de byggde från grunden kommer att kunna skapa sin egen antenn som några av dessa användare har gjort, välja sin egen hårdvara och anpassa programvaran. Detta betyder att om något är fel kommer det att bli mycket snabbare att byta ut objekt eller fixa programvaran (vanligtvis genom att spela om micro SD-kortet.)

Alternativt om du har en FlightFeeder och något går sönder måste du kontakta teknisk support och felsöka några grundläggande problem innan du byter ut och det kan ta några veckor när vi vet att det inte kan åtgärdas av den som är värd för enheten.

På mjukvarusidan av saker om du är värd för en FlightFeeder kommer FlightAware att uppdatera enheten automatiskt när uppdateringar görs under programvarans livscykel. Om du byggde din egen ADS-B-station kan du ställa in den så att FlightAware automatiskt uppdaterar programvaran men om du har gjort några ändringar kommer den uppdateringen att skriva över dem.

Ett stort tack till alla för att du är värd för en ADS-B-webbplats och vi hoppas verkligen att du njuter av din tid om du tittar på SkyAware, bygger hårdvaran från grunden eller jämför olika enheter.

Kolla in vår senaste täckningskarta, som visar ADS-B i grönt och MLAT i gult:
Du kan alltid se den senaste täckningskartan på vår webbplats. Vill du se bättre täckning, inklusive mer MLAT? Rekrytera en vän som värd för en FlightFeeder eller PiAware på deras plats! Be dem att kolla in vår webbplats för alla detaljer.
Som datainmatare till vårt nätverk får du flera fördelar!
En viktig fördel är det gratis FlightAware Enterprise-kontot (klicka för att se information om vad detta inkluderar)! När ditt dataflöde är aktivt och anslutet till FlightAware uppgraderas ditt konto automatiskt till Enterprise-åtkomst (89,95 USD per månad).

Tack för att du är medlem i vårt ADS-B-nätverk. Du tillhandahåller värdefull information om flygspårning till FlightAware-nätverket som hjälper oss att hålla flygtrafiken säker och effektiv.

HÅLLA KONTAKTEN
Bli social

Följ oss @FlightAwareADSB på Facebook och Twitter för att hålla dig uppdaterad med de senaste nyheterna!

Gå med i samhället

Besök ADS-B Flight Tracking
diskussionsforum på vår webbplats.

Flag Counter